Een dag te laat

Ik had me voorgenomen elke woensdag een actuele blog te schrijven, dat valt natuurlijk niet altijd mee… Heb ik jullie teleurgesteld, ach dat zal wel meevallen want hier is hij alsnog!

Hoe anders is dat met pakketjes die te laat of helemaal niet bezorgd worden? We kennen het allemaal, bestellen via de computer en in blijde verwachting van je bestelde artikel klopt je hart. Als je geluk hebt, heb je een track&trace code tijdig ontvangen en volg je de bestelling. Maar ook dat is geen garantie blijkt uit het onderzoek van De Consumentenbond deze week volop in het nieuws. De top 5 klachten over PostNL;

  1. Nooit bezorgd/vermist
  2. Klantenservice helpt niet goed
  3. Bezorger geeft ten onrechte aan dat je ‘niet thuis’ bent
  4. Onduidelijk wanneer het pakket (opnieuw) bezorgd wordt
  5. Track&Trace geeft geen duidelijkkheid/klopt niet

Er zit er vast wel eentje tussen die herkenbaar is… natuurlijk op het grote aantal bezorgingen is het slechts een klein percentage, maar toch is er iets aan de hand. Een groot deel van de oplossing ligt denk ik in verwachtingsmanagement. Webshops zijn elkaar momenteel helemaal gek aan het maken, de laagste prijs is al een vanzelfsprekendheid, heb je die niet dan doe je al niet meer mee. Dus wordt de weg bewandeld van snelste levering. Het liefst dezelfde dag nog leveren, biedt jou weer meer klanten.

Maar wees eens eerlijk, heb je die spullen echt wel zo snel nodig? Bezorgers krijgen minimale marges en maximale targets om zoveel mogelijk te bezorgen, gek dat het dan mis gaat?! Daarbij dan ook nog eens de retouren, buren die het zat zijn om weer een pakketje aan te nemen etc. De oplossing ligt gewoon dus bij onszelf.

Wil je een product echt snel, ga gewoon naar de winkel en neem het direct mee. Maar zoals gezegd, geduld is een schone zaak. Ik hoop en verwacht dat er partijen opstaan die gewoon weer normale bezorgtijden, beter voor het milieu, hanteren en deze overspannen markt weer naar normale proporties terugbrengen. Een hele klus en best wel wat lef voor nodig. Het bespaart in ieder geval veel extra kosten, waarmee een ander onderscheidend vermogen kan worden ontwikkeld.

Nooit saai dus het ondernemerschap! We wachten het met zijn allen vrolijk af!

Geef je mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu